مخزن استیل چیست؟
مخزن استیل، منبع یا تانکری از جنس استیل اعم از 300 یا استیل نگیر، 304، 316 و یا 316L و یا حتی استیل سری 400 است که جهت نگهداری و حمل مواد با اهمیت، چه از جنبه دارویی و غذایی و چه از جنبه شیمیایی و اسیدی، مورد استفاده قرار میگیرد. این مخزن به طور معمول به شکل مخزن استوانهای، مخروطی، مکعبی، کروی و یا مطابق درخواست مشتری به صورت ترکیبی از این مدلها ساخته میشود. البته باید توجه داشت که اولین پارامتر در طراحی و ساخت مخازن استنلس استیل، حجم و شکل مخزن است.
حجم تانکر یا منبع با توجه به نوع کاربری مشخص میگردد و با توجه به شکل هندسی مخزن میتوان قطر، ارتفاع و شکل کف مخزن که تخت یا مخروطی باشد را مشخص نمود. به خاطر اینکه بتوانیم مخازن را در مقابل انتقال حرارت محافظت کنیم و یا اینکه انتقال حرارت را بر روی مخازن استیل انجام دهیم، از مخازن دوجداره و سه جداره استیل استفاده مینماییم. چنانچه این مخازن در محلی باشند که به ناچار در معرض حرارت باشند، میتوانیم از مخزن دوجداره و مخازن استیل سه جداره استفاده نمائیم.
طراحی و ساخت مخازن استیل در اندازههای مختلف و طبق درخواست مشتری انجام میشود. چنانچه منبع استیل تحت فشار نباشد به آن مخزن ذخیره و نگهداری گفته میشود و در حالتی که مخزن تحت فشار مورد استفاده قرار بگیرد به آن منبع تحت فشار استیل گفته میشود. مخزن استیل جهت حمل و نقل و نگهداری مواد مختلفی کاربرد دارد. از مخازن استیل در صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی به طور گسترده استفاده میشود. در مواقعی که بحث خورندگی و بهداشتی مطرح است یا ظرفیتهای مختلف جهت حمل و نقل انواع مواد پودری مثل آرد، سیمان و مایعاتی مثل شیر، آب شرب، روغن، اسید و مایعات نفتی مد نظر است، میتوان از تانکرهای استیل استفاده کرد.
تاریخچه استفاده از مخزن استنلس استیل
امروزه مخازن استنلس استیل جزء مهمی از تجهیزات دنیای صنعت محسوب میشوند. با این حال کمتر از 100 سال است که استنلس استیل ساخته و مورد استقاده قرار گرفته است. در سال 1913، هری بریرلی (Harry Brearley) در انگلستان برای اولین بار استنلس استیل یا فولاد ضد زنگ را با کروم 12.8 درصد به عنوان عنصر اصلی، ساخت. اولین مخزن استنلس استیل در سال 1925 برای ذخیره اسید نیتریک ساخته و استفاده شد. این موضوع بسیار مهم بود؛ زیرا اولین مخزن فلزی بود که میتوانست اسید را بدون خوردگی نگه دارد. این یک پیشرفت بزرگ در مخازن فولادی بود که درزها پرچ شده و در معرض خوردگی قرار داشتند.
در سال 1927 یک شرکت حمل و نقل آمریکایی، اولین مخزن از جنس استنلس استیل جوش داده شده را مورد استفاده قرار داد و توانست به راحتی محصولات لبنی را حمل و نقل کند. پس از آن صنایع غذایی و آشامیدنی مخازن استنلس استیل را با آغوش باز پذیرفتند. امروزه مخازن استیل ضد زنگ محبوبتر و متنوعتر از همیشه هستند و در سراسر جهان شاخته شدهاند.
مراحل ساخت مخازن استیل
مراحل ساخت مخزن استیل عبارتند از:
- طراحی مخزن استنلس استیل: ابتدا نیازهای مخزن شناسایی و سپس طرحهای مختلف برای آن ایجاد میشود. این طرحها شامل ابعاد، ظرفیت، شکل، جزئیات ساختاری و مشخصات فنی مخزن است.
- تهیه و برش ورق استیل: در این مرحله ورقهای استیل با ضخامت مناسب با استفاده از دستگاههای برش لیزری، برش داده میشوند. بسته به نوع و کاربرد مخزن، ورقها به شکل دایره یا مستطیل برش داده میشوند. این ورقها شامل بدنه، درب، پایه و لولههای ورود و خروج هستند.
- جوشکاری: قطعات مخزن با استفاده از دستگاههای جوشکاری به یکدیگر متصل میشوند تا قسمتهای گوناگون مخزن به هم پیوست شده و ساختار کلی مخزن حاصل شود. در این مرحله، جوشکاران باید دقت کافی را داشته باشند تا جوشهای صحیح و قوی را ایجاد کنند. در این فرآیند اغلب از روش جوشکاري TIG يا MIG استفاده ميشود.
- نصب لولهها و اتصالات: در این مرحله لولهها و اتصالات مورد نیاز برای عملکرد مطلوب مخزن نصب میشوند. این لولهها شامل لولههای ورود و خروج، سطح سنج و سیستم تخلیه هستند.
- تمیزکاری و آمادهسازی: پس از مرحله جوشکاری باید مخزن را تمیز کرد تا اثری از ذرات و روغن باقی نماند. سپس مخزن آماده نصب و استفاده است.
- نصب و آزمایش مخزن: مخزن در محل نصب خود قرار میگیرد و با لولههای ورود و خروج به سیستم متصل میشود. سپس آزمایشهای مختلفی بر روی مخزن انجام میشود تا اطمینان حاصل شود که به درستی کار میکند و هیچ نقطه ضعف یا نشتی در ساختار آن وجود ندارد.
- استفاده از پوشش مخزن: در صورت نیاز، بر روي سطح خارجي مخزن از پوششهای محافظتی استفاده ميشود تا آن را در برابر عوامل خارجي محافظت کند. به عنوان مثال، مخازن استیلی که در فضای باز قرار میگیرند بهتر است از پوششهای محافظتی استفاده کنند تا عوامل جوی آسیبی به آنها وارد نکنند.
استانداردهای مورد استفاده در ساخت مخازن استیل
در ساخت مخازن استیل، استانداردهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند که عبارتند از:
- استاندارد ASTM A240: این استاندارد برای صفحات فولادی مخازن استنلس استیل استفاده میشود.
- استانداردهای ASME Section VIII Division 1 و Division 2: که برای طراحی و ساخت مخازن فشار قوی با فشار داخلی بالا به کار میروند.
- استانداردهای API 650 و API 620: این استانداردها برای طراحی و ساخت مخازن ذخیره سازی نفت و گاز مورد استفاده قرار میگیرند.
- استاندارد NFPA 30 و استاندارد NFPA 22: برای طراحی و ساخت مخازن ذخیره سازی مواد قابل اشتعال و آب آتش نشانی به کار میروند.
- استانداردهای ISO 3834-2 و ISO 9001: این استانداردها برای تضمین کیفیت در فرآیند ساخت و جوشکاری مخازن استیل استفاده میشوند.
- استاندارد OSHA: برای تضمین ایمنی در فرآیند ساخت، نصب و بهرهبرداری از مخازن استنلس استیل استفاده میشود.
در کل، استفاده از استانداردهای مناسب در ساخت مخازن استیل باعث افزایش کیفیت و ایمنی مخازن خواهد شد.
انواع مخزن استیل
به لحاظ تعداد جدارهها، مخازن استیل به سه دسته تقسیم میشوند.
مخزن استیل تک جداره
مخزن تک جداره استنلس استیل یکی از پر کاربردترین مخازن استیل است. این مخازن از ظرفیت 500 لیتر تا ظرفیت 120.000 لیتری قابل طراحی و تولید هستند. البته با توجه به ظرفیت و ابعاد مخازن استیل تک جداره، ضخامت ورق مورد استفاده در آنها متفاوت است. مخزن تکجداره برای نگهداری محصولات غذایی، دارویی و مواد شیمیایی که pH آنها حالت خنثی دارند، استفاده میشود.
مخازن استیل تک جداره به دو شکل افقی و عمودی طراحی و تولید میشوند. مخازن تک جداره با توجه به نوع کاربری، در ضخامتهای مختلفی تولید میشوند. البته هر چه وزن مواد اولیه و ضخامت ورق های استنلس استیل به کار رفته در ساخت منبع تک جداره بیشتر باشد، طول عمر مفید مخزن و مقاومت آن در برابر خورندگی و ضربه بیشتر است.
مخزن استیل دو جداره و سه جداره
مخازن استیل چند جداره در بسیاری از کارخانههای تولیدی، صنایع غذایی و دارویی و بخشهای مختلف صنعتی و کشاورزی استفاده میشود. مخازن استیل دو یا سه جداره برای نگهداری محصولاتی که دمای محیط بر روی آنها تأثیر میگذارد، مورد استفاده قرار میگیرند. به طور مثال این مخازن جهت نگهداری و حمل مایعات و پودرهای که گرما و سرمای محیط بر روی آنها تاثیر میگذارد و موجب فساد پذیری آنها میشود؛ مانند محصولات لبنی، بسیار مناسب هستند.
مخازن استیل دوجداره و سه جداره بسته به محصولی که قرار است در آنها نگهداری یا حمل شود، دارای میکسر یا همزن یا بدون میکسر هستند. متریال اولیه و ورقی که در ساخت این مخازن مورد استفاده قرار میگیرد با مخازن تک جداره تفاوتی ندارد ولی در ساختار این مخزن، جداره داخلی به وسیله عایقهای حرارتی مناسب پوشیده میشود و جداره خارجی مخزن، این عایقها را در جای خود ثابت نگه میدارد. منابع استیل دوجداره متناسب با نوع کاربری و سفارش مشتری طراحی و تولید میشود. چنانچه مخزنهای استیل تحت فشار باشند، به آنها مخزنهای استیل تحت فشار گفته میشود.
مخزن استیل دو جداره 10000 لیتری
مخزن استنلس استیل دوجداره 10000 لیتری یک مخزن ذخیره سازی است که از جنس استیل ساخته شده است و دارای دو لایه جداگانه است. این دو لایه با یک فضای خالی بین آنها جدا شدهاند که به عنوان یک لایه عایق عمل میکند. مخازن استیل دوجداره 10000 لیتری عموماً در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی مورد استفاده قرار میگیرند. این مخازن برای ذخیره و نگهداری مایعات خطرناک و قابل اشتعال، مانند نفت، بنزین، الکل و غیره به کار میروند.
به دلیل دوجداره بودن، این مخازن بسیار ایمن هستند و در صورت ترک خوردگی در لایه خارجی، فضای خالی بین لایهها باعث جلوگیری از نشت و تبخیر سیالات درون آن شده و خطرات ناشی از آن را کاهش میدهد. به علاوه، مخازن استنلس استیل دوجداره 10000 لیتری به دلیل ظرفیت بالا، برای ذخیره سازی مایعات در مقیاس صنعتی مناسب هستند و به شرکتها و کارخانجات کمک میکنند تا مقادیر زیادی از مواد را به صورت ایمن و سالم، ذخیره و نگهداری کنند.
ساخت مخزن استیل ۳۰۴
برای ساخت مخزن استنلس استیل ۳۰۴، ابتدا باید ابعاد و اندازه مخزن را مشخص کرد. سپس قطعات مورد نیاز برای ساخت مخزن مانند بدنه، درب، لولههای ورودی و خروجی و نیز اتصالات لازم، به هم متصل میشوند. در مرحله بعد، برای جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی، قطعات استیل ۳۰۴ با تکنیکهای مناسب تمیز شده و سپس به هم متصل میشوند. در نهایت مخزن با استفاده از جوشکاری تحت فشار، تست فشار و تست لحیم کاری بررسی میشود تا اطمینان حاصل شود که هیچ نقصی در ساخت آن وجود ندارد و مخزن آماده استفاده است.
تفاوت مخازن استیل 316 با مخزنهای استیل 304
مخازن استیل تولید شده با گرید 316 از نوع آستنیت هستند که به آنها استیل نگیر یا غیر مغناطیسی میگویند. این نوع مخازن همچنین قابلیت عملیات حرارتی را همانند استیل ۳۰۴ ندارند و حاوی حداکثر 0.08 درصد کربن هستند. مقدار نیکل موجود در این آلیاژ اندکی نسبت به استیل ۳۰۴ افزایش پیدا میکند. تفاوت عمده منابع استیل ۳۰۴ و با مخزن استیل ۳۱۶ در این است که در گرید ۳۱۶ مقداری مولیبدن که حداکثر ۳ درصد از جرم را تشکیل میدهد، به کار رفته است.
مخزن استیل 500 لیتری
مخزن استنلس استیل 500 لیتری، یک مخزن با ظرفیت حجمی حدود ۵۰۰ لیتر است که از جنس استیل ۳۰۴ ساخته میشود. این نوع مخزن در صنایع مختلف مانند صنایع شیمیایی، داروسازی، غذایی، نفت و گاز برای حمل و نگهداری مایعات مختلف از جمله شیرآلات، روغنها، حلالها و آب استفاده میشود. همچنین این نوع مخزن در تجهیزات پزشکی و بخشهای شستشوی صنعتی نیز کاربرد دارد.
به عنوان مثال، در صنایع شیمیایی و نفت و گاز، این مخازن برای ذخیره و حمل و نقل مواد شیمیایی و سوختها به کار میروند. همچنین در صنایع غذایی، این مخازن برای ذخیره و حفظ مواد غذایی نظیر روغن، شیر، عصارهها و سایر محصولات استفاده میشوند. مزایای استفاده از مخازن استنلس استیل 500 لیتری عبارتند از:
- دارای خصوصیات فرآیند پذیر بوده که باعث حفظ کامل کيفيت و خواص فرآوردهها میشود.
- قابليت تحمل فشار و دمای بالا
- مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگزدگی
- قابل شستشو
- طول عمر بالا
به طور کلی، مخازن استیل 500 لیتری به دلیل خصوصیات فنی و مقاومت بالا، در صنایع مختلف به عنوان یک مخزن و منبع حفظ و نگهداری محصولات استفاده میگردد.
مولیبدن چیست؟
مولیبدن مادهای است که با افزایش پایداری مخازن در برابر خوردگی، باعث افزایش مقاومت آلیاژ نیکل و کروم در برابر بیشتر مواد شیمیایی، اسیدها، مواد قلیایی و حلالها میگردد. با استفاده از خاصیت مولیبدن، منبع تولید شده با استیل ۳۱۶ یا 316L میتواند در برابر آبهای شور، اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، اسید نیتریک، اسید استیک و تمامی مواد اسیدی و قلیایی همچون آب ژاول یا وایتکس به خوبی مقاومت نماید. در حقیقت استفاده ار مولیبدن باعث افزایش قیمت استیل 316 نسبت به 304 شده است.
کاربردهای مخازن استیل
مخازن استیل یا استنلس استیل دارای مقاومت بسیار بالایی در مقابل خوردگی، زنگ زدن و سایش هستند و مقاومت برشی بالایی دارند. لذا مخازن استیل با جنس مرغوب شامل مخزنهای تحت فشار استیل، مخازن ذخیره سیالات شیمیایی به صورت ثقلی، سیلوی استیل، مخازن ذخیره الکل و مواد دارویی، مخازن دوجداره نگهداری شیر و لبنیات و یا منابع سه جداره استیل نگهداری بستنی و سایر مواد غذایی از درخواست بالایی در صنعت برخوردارند.
قیمت مخزن استیل
پارامترهای تاثیر گذار در قیمت مخزن استیل در ادامه تشریح خواهد شد. حجم، فشار، دما، نوع سیال داخل مخزن، عمودی یا افقی بودن، پایه دار بودن یا نبودن، نردبان داشتن یا نداشتن، عواملی هستند که قیمت مخازن استیل به آنها وابسته است. نوع سیال داخل تانکر تعیین میکند که از کدام نوع استیل جهت ساخت مخزن استفاده شود. قیمت مخزن استیل ۳۱۶ گرانتر از مخزن استیل ۳۰۴ است. از طرفی ضخامت ورق استیل در وزن استیل مصرفی در ساخت تانکر تاثیر گذار است. هر چه فشار داخل منبع و ارتفاع سیال داخل مخزن بیشتر باشد، باید ضخامت بدنه مخزن افزایش یابد. بنابراین قیمت مخازن استیل نیز افزایش مییابد.
تقاضای شرکت پایپ ایران از شما این است که به دلیل زمان بر بودن تولید مخزن استیل کوچک و عدم وجود وقت کافی بدین منظور از همکاران ما تقاضای قیمت مخزن استیل کوچک و زیر 1000 لیتری ننمائید. همچنین ما مخزن استیل دسته دوم و مستعمل نداریم لطفاً در این خصوص با سایر شرکتها مکاتبه نمائید. بزرگترین ایراد مخزن استیل قیمت بالای این نوع مخازن است که جای خود را به مخزن پلی اتیلن دادهاند.
عوامل موثر بر قیمت روز مخزن استیل
قیمت روز مخازن استیل به عوامل مختلفی بستگی دارد که عبارتند از:
- جنس استیل مورد استفاده در ساخت مخزن: استفاده از استیل با کیفیت بالا و خواص فیزیکی و شیمیایی مناسب، باعث افزایش قیمت مخزن خواهد شد.
- قیمت فولاد: قیمت مخازن استیل به قیمت فولاد مورد استفاده در تولید آنها بستگی دارد. افزایش قیمت جهانی فولاد و یا نرخ ارز منجر به افزایش قیمت مخازن استیل میشود.
- قیمت آهن و نیکل: قیمت مخازن استیل به قیمت فلزات اولیه مورد استفاده در تولید آنها بستگی دارد. در حالت کلی، افزایش قیمت فلزات مانند آهن و نیکل، منجر به افزایش قیمت مخازن استیل میشود.
- هزینههای تولید: هزینههای تولید شامل هزینههای مواد اولیه، نیروی کار، تجهیزات و سایر هزینهها، بستگی به شکل و ساختار مخازن استیل دارد. هزینههای تولید بالاتر منجر به افزایش قیمت مخازن استیل خواهد شد.
- اندازه و ظرفیت مخزن: مخازن بزرگتر و ظرفیت بیشتر، قیمت بالاتری خواهند داشت.
- روش ساخت مخزن: استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و روشهای مدرن در ساخت مخزن، باعث کاهش قیمت آن خواهد شد.
- شرایط بازار: فشار رقابتی میان تولیدکنندگان مخازن استیل نیز می تواند قیمت را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین تغییرات نرخ ارز، قیمت فلزات و نفت و تقاضای بازار همگی به قیمت روز مخازن استیل تأثیر میگذارند.
- تقاضا و عرضه: تقاضا و عرضه برای مخازن استیل نقش مهمی در تعیین قیمت آنها دارد. اگر تقاضا بالاتر از عرضه باشد، قیمت مخازن استیل افزایش خواهد یافت و بالعکس.
فرآیند تولید مخزن استیل
مخازن استیل سازههایی با دیواره نازک هستند که یا از طریق یک فرآیند نورد گرم یا سرد و یا از طریق جوشکاری تولید میشوند. مخازن تولیدی تحت فرآیند نورد به دلیل نداشتن درز، مخازن بهتری به حساب میآیند؛ زیرا تحت فشار، احتمال نشت و ترک خوردگی آنها کمتر است. مخزن استنلس استیل فقط از ترکیب فولاد ضد زنگ ساخته میشود؛ اگر چه آنها میتوانند از چند نوع مختلف فولاد ضد زنگ باشند. اما اصلیترین آنها استیل دو جزئی است.
استیل دوجزئی متشکل از دو نوع فولاد آستنیتی و فریتیک است. این دو نوع ماده در ترکیب با یکدیگر بسیار قویتر عمل خواهند کرد. این نوع فولاد ضد زنگ در برابر خوردگی و شکستگی بسیار مقاوم است. کارخانجات از دیگر انواع استیل همانند استیل نرم یا استیل کربن استفاده نمیکنند؛ زیرا آنها از مقاومت و قدرت کافی برخوردار نیستند و اگر ترک بخورند، به تجهیزات و پرسنل آسیب میزنند.
انواع ورق استیل مورد استفاده در ساخت مخازن استیل
در ساخت مخازن استیل، انواع ورق استیل زیر مورد استفاده قرار میگیرند:
- ورق استیل ضد زنگ (Stainless Steel): این نوع ورق استیل به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و اکسیداسیون، برای ساخت مخازن استیل بسیار مناسب است.
- ورق استیل کربن (Carbon Steel): این نوع ورقهای استیل به دلیل قابلیت جوشکاری و قدرت مکانیکی بالا، در ساخت مخازن صنعتی استفاده میشوند.
- ورق آستنیت (Austenitic Steel): این نوع ورق با دارا بودن خصوصیات فولاد ضد زنگ، برای ساخت مخازن ذخیره سازی مایعات شیمیایی چسباننده مناسب است.
- ورق فولاد کروم- مولیبدن (Chromium-Molybdenum Steel): این نوع ورق با دارا بودن خصوصیات فولاد ضد خوردگی، در ساخت مخازن ذخیره سازی مایعات شور و آب شور استفاده میشود.
- ورق استیل دوجداره (Duplex Steel): این نوع ورقها با دارا بودن خصوصیات فولاد ضد زنگ و قدرت مکانیکی بالا، در ساخت مخازن حفظ مایعات شیمیایی با فشار بالا استفاده میشوند.
- ورق استیل نیکل (Nickel Steel): این نوع ورق با دارا بودن خصوصیات فولاد ضد زنگ و مقاومت در برابر حرارت، در ساخت مخازن ذخیره سازی مایعات با دمای بالا استفاده میشود.
طراحی و سفارشی سازی مخزن استیل
مخازن استنلس استیل در اشکال مختلفی از جمله استوانه عمودی و افقی، مخروطی و شیبدار تولید میشوند. هنگام تصمیم گیری در مورد ابعاد مخزن و جزئیات طراحی به مواردی مانند فشار، ظرفیت مورد نیاز و شرایط نصب مخزن توجه میشود. برای مقاومت در برابر فشار هیدرواستاتیک، معمولاً مخازن بزرگتر را به صورت استوانه عمودی میسازند. کار با مخزن استیل ضد زنگ بسیار ساده است. شما آنها را از طریق درب، از سیال مورد نظر پر میکنید و در مواقع نیاز با استفاده از پمپها یا دیگر تجهیزات جانبی مورد استفاده قرار میدهید. علاوه بر این، میتوانید سطح فشار و مقدار سیال را از طریق دستگاههای فشار سنج دیجیتال پیگیری کنید.
انواع مخزن ذخیره سازی مخزن استیل
مخازن ذخیره سازی از جنس استنلس استیل برای نگهداری مایع یا گاز مورد استفاده قرار میگیرند. این مخازن در اندازه، اشکال و کاربرد بسیار متنوع هستند. آنها اکثراً به شکل استوانه تولید میشوند تا تحمل فشار هیدرولیک را داشته باشند. این مخازن از سطلهای زباله کوچک تا سیلوهای عظیم استنلس استیل موجودند.
- مخزن استیل میکسردار: از میکسرهای استنلس استیل برای ترکیب مواد مختلف با یکدیگر استفاده میشود. میکسرها اغلب در فرآوری مواد غذایی برای هم زدن و ترکیب مقادیر زیادی از مواد مورد استفاده قرار میگیرند. این کار با استفاده از نیروی پیشرانهی موتور انجام میشود.
- مخزن مواد غذایی استیل: مخزن استیل فود گرید به طور خاص برای نگهداری مواد قابل خراب شدن که نیاز به محیطی تمیز، استریل و دمای کنترل شده دارند، مانند مواد لبنی مورد استفاده قرار میگیرند.
- سیلو استیل: سیلو بزرگترین نوع مخزن ذخیره سازی محسوب میشود. این نوع مخزن از جنس استنلس استیل استوانهای شکل و به صورت ایستاده است. سیلوها قادر به نگهداری مایعات یا مواد جامد در صنایع لبنی، غذایی و آشامیدنی هستند. از دیگر مصارف آنها میتوان به نگهداری خوراک دام و محصولات زراعی اشاره کرد.
- مخزن آب استیل: مخازن استنلس استیل برای نگهداشتن آب آشامیدنی، آب آبیاری مزارع و باغات، آب واحدهای آتش نشانی و آب مورد نیاز در تهیه مواد غذایی استفاده میشوند.
مخزن استیل همزن دار 10000 لیتری
مخزن استنلس استیل همزن دار 10000 لیتری یک مخزن بزرگ از جنس استیل است که دارای همزن برای مخلوط کردن مواد درون آن است. این نوع مخازن عموماً در صنایع مختلف مانند صنایع شیمیایی، صنایع غذایی، صنایع داروسازی و صنایع نفت و گاز استفاده میشوند. کاربردهای اصلی مخازن استیل همزن دار 10000 لیتری عبارتند از:
- تولید و مخلوط کردن محصولات شیمیایی: مخازن همزن دار برای تولید و ذخیره سازی محصولات شیمیایی به کار میروند. با استفاده از همزن داخل این مخازن میتوان محصولات را به خوبی با هم ترکیب کرد.
- مخلوط کردن محصولات غذایی: در صنایع غذایی، این مخازن برای تولید و مخلوط کردن محصولاتی مانند سسها، شیرینیها و آبمیوهها استفاده میشوند.
- تولید و ذخیره سازی داروها: در صنایع داروسازی، مخازن همزن دار برای تولید و ذخیره سازی داروها مورد استفاده قرار میگیرند.
- ذخیره سازی نفت و گاز: در صنایع نفت و گاز، این نوع مخازن برای ذخیره سازی نفت خام، گاز طبیعی و سایر مواد مرتبط استفاده میشوند.
مزایای مخزن استیل
مخازن استیل در برابر خوردگی مقاوم هستند و به همین دلیل آنها میتوانند مواد شیمیایی و اسیدهای خورندهای را در خود نگهداری کنند که دیگر مخازن قادر به آن نیستند. مخزن استیل از هدایت حرارتی و سرعت انبساط حرارتی خوبی برخوردار بوده و این ویژگی، آنها را به گزینهای عالی جهت مخازن تحت فشار بدل کرده است. همچنین مخزن استیل به راحتی تمیز میشود و به خوبی در برابر انتقال گرما مقاومت میکند.
خرید مخزن استیل
جهت انتخاب و خرید مخزن استیل در درجه اول نوع کاربری مخزن حائز اهمیت است. به منظور ذخیره مواد شیمیایی حتماً باید به تاثیرات مواد مختلف بر استیل توجه ویژه شود. در صورت استفاده از مخزن در صنایع غذایی، فود گرید بودن متریال بسیار حائز اهمیت است. حجم مخزن و جرم مخصوص سیال در طراحی مخزن از اهمیت ویژه برخوردار است. قبل از خرید مخزن استیل باید محاسبات استاتیکی لازم جهت انتخاب ضخامت ورق و پایههای نگهدارنده به خوبی انجام شود. شرکت پایپ ایران با در اختیار داشتن کادری مجرب، آمادگی لازم جهت ارائه هرگونه مشاوره به خریدارن محترم قبل از خرید مخزن را دارد.