یونیت هیتر چیست؟
تجهیزات گرمایشی نقش بسیار مهمی در زندگی ما ایفا میکنند. یونیت هیتر (Unit heater) یک دستگاه گرمایشی قدرتمند و پرکاربرد است که برای گرمایش محیطهای بزرگ به کار میرود. با استفاده از تکنولوژی پیشرفته، یونیت هیتر قادر است در مدت زمان کم، فضاهای بزرگ را گرم نماید. با نصب این تجهیزات، حرارت و دمای مطلوب به صورت یکنواخت در فضا توزیع میشود. یونیتهای گرمایشی نوعی سیستم گرمایشی پیشرفته هستند که در انواع و مدلهای مختلف موجود هستند. آنها به دلیل طراحی منحصر به فرد و کارایی بالا، در بسیاری از کاربردها مفید هستند.
تاریخچه پیدایش یونیت هیتر
تاریخچه سیستمهای گرمایشی به هزاران سال قبل باز میگردد. اغلب سیستمهای گرمایشی تا قبل از سال 1846 دارای محدودیتهایی بودند. به عنوان مثال تجهیزات گرمایشی قدیمی تنها محدوده اطراف خود را گرم میکردند. اما آنها در طول سالها تکامل یافتهاند و امروزه ما شاهد انواع مختلفی از تجهیزات گرمایشی هستیم. یونیت هیترها یکی از تجهیزات گرمایشی پیشرفته به حساب میآیند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی این سیستمها علاوه بر گرم کردن محیط، قابلیت خنک کردن محیط و فضا را نیز دارند. همچنین از قابلیتهایی نظیر تغییر جهت هوا، تنظیم دما و سرعت برخوردار هستند.
یونیت هیتر از چه اجزایی تشکیل شده است؟
امروزه یونیتهای گرمایشی به دلیل مزایی همچون عملکرد و راندمان بالا، جایگزین مناسبی برای بخاریهای بزرگ صنعتی هستند. علاوه بر راندمان و کارایی بالا، نصب و جابهجایی آنها نسبت به بخاریهای صنعتی آسانتر است. در نتیجه یونیتهای گرمایشی یک راه حل مقرون به صرفه و کارآمد هستند. این تجهیزات باید به گونهای طراحی شوند تا از قدرت و سرعت بالایی برخوردار باشند. قطعات و نوع طراحی یونیت هیتر در توانایی پرتاپ هوا، کارایی و عملکرد آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. اجزای اصلی آنها عبارت است از:
- فن
وظیفه اصلی فن عبور هوا از کویل و توزیع آن در فضاهای مورد نظر است. در این تجهیزات اغلب از فنهای ملخی و سانتریفیوژ استفاده میشود.
- کویل یا لولههای پره دار
کویلها لولههایی از جنس مس یا فولاد هستند که برای جریان آب گرم یا بخار استفاده میشوند. این لولهها به سه شکل گرد، صاف و مکعبی تولید میشوند. بسته به نیاز و شرایط محیطی، انتخاب نوع مناسب کویل بسیار مهم است.
- پرههای خروجی هوا
پرههای خروجی هوا برای هدایت هوا از دستگاه به فضای مورد نظر استفاده میشوند. طراحی و مکانیزم آنها بسته به نوع دستگاه و نیازهای شما متفاوت است.
- بدنه یا محفظه
محفظه یا کابینت، قسمتی از یونیت هیتر است که پروانه و کویل داخل آن قرار میگیرد. وظیفه آنها حفظ و نگهداری این قطعات است.
عملکرد یونیت هیتر
یونیت هیتر دستگاهی است که برای گرم کردن فضاهای بزرگ و بسته مانند سالنهای ورزشی، کارخانهها و سولهها استفاده میشود. آنها به عنوان یکی از بهترین و پرکاربردترین تجهیزات گرمایشی در این فضاها شناخته میشوند. آنها به علت قدرت و کارایی بالا، برای ایجاد گرما در فضاهایی با سقف بلند مورد استفاده قرار میگیرند. معمولاً آنها قدرت حرارت دهی بسیار بالا و کارکرد ساده دارند.
یونیت هیتر از لولههای مارپیچ تشکیل شده است که آنها به صورت ردیفی قرار گرفتهاند. در پشت این لولهها یا همان کویل، فن قرار گرفته است. در این سیستم، آب گرم یا بخار داغ به لولههای کویل یا لولههای مارپیچ منتقل میشود. با جریان آب گرم، سطح کویل داغ میشود. سپس با کمک فنها، هوا با سرعت از روی سطح کویلها عبور میکند. در نهایت هوای گرم در محیط توزیع میشود.
آب گرم یونیت هیتر از کجا تامین میشود؟
آب گرم یونیت گرمایشی از موتورخانه مرکزی تامین میشود. در موتورخانه دستگاههایی همچون دیگ بخار و سیستم حرارت مرکزی موجود است که آب گرم تولید میکنند. آب گرم از طریق لوله کشی و پمپ به کویل یونیت هیتر منتقل میشود. بنابراین بویلر و موتورخانه دو عنصر اساسی و ضروری برای عملکرد صحیح این دستگاهها هستند. در حقیقت بدون آنها، این دستگاهها قادر به ارائهی گرما و عملکرد صحیح نخواهند بود.
دلایل استفاده از یونیت هیتر
تجهیزات گرمایشی نقش بسیار مهمی در زندگی ما به ویژه فصلهای سرد سال دارند. در زمستان به دلیل تغییرات اقلیمی و کاهش دما، اهمیت تجهیزات گرمایشی بسیار افزایش مییابد. سیستمهای گرمایشی به منظور ایجاد راحتی و آسایش ما در فصلهای سرد استفاده میشوند. با پیشرفت علم و تکنولوژی، انواع مختلفی از سیستمهای گرمایشی طراحی و توسعه یافته است. این تجهیزات شامل یونیت گرمایشی، شومینه، شوفاژ و رادیاتور هستند. هر کدام از این سیستمها ویژگیها و عملکردهای متفاوتی دارند که بر اساس نیازها و شرایط محیطی به کار میروند.
رادیاتور و شوفاژ به عنوان تجهیزات گرمایشی در بسیاری از فضاها استفاده میشوند. به عنوان مثال رادیاتور نوعی مبدل حرارتی است که برای ایجاد گرما در منازل و دفاتر به کار میرود. اما در مواردی که فضا بسیار بزرگ و پوشیده است، این تجهیزات نمیتوانند به طور کامل فضا را گرم کنند. در این صورت، از سیستمهای گرمایشی دیگری مانند یوینت هیتر استفاده میشود. همانطور که اشاره کردیم، این سیستمها از راندمان گرمایشی بالا برای گرم کردن محیطهای بزرگ برخوردار هستند. در ادامه به مهمترین مزایای یونیت گرمایشی اشاره میکنیم:
- نصب آسان و اشغال فضای کم
معمولاً آنها بر روی سقف یا دیوار نصب میشوند و به لولهکشی زیادی نیاز ندارند. با این حال نصب آنها بسیار آسان است و فضای کمی را اشغال میکنند.
- قابلیت تنظیم دما و جهت هوا
آنها دارای ترموستات و دمپر هستند که امکان تنظیم دما و جهت هوای خروجی را فراهم میکنند. این قابلیتها باعث میشود تا با توجه به نیازهای محیط، دما و جهت هوا را به صورت دقیق تنظیم کنید.
- عدم تولید آلاینده
آنها با استفاده از آب گرم یا بخار که از موتورخانه مرکزی تامین میشود، هوا را گرم میکنند. در نتیجه هیچ گونه آلایندهای مانند دود و گازهای سمی در محیط پخش نمیشود.
انواع یونیت گرمایشی بر اساس کاربرد
یونیت هیترها بر اساس نوع کاربرد به دو نوع خانگی و صنعتی تقسیم میشوند. هدف اصلی این سیستمها، تامین گرمایش محیطهای مختلف است. آنها با استفاده از فنهای قدرتمند، طراحی دقیق و سیستمهای کنترل دما، از راندمان حرارتی بالایی برخوردار هستند. اما در برخی موارد میتوان از آن به عنوان دستگاه سرمایش نیز استفاده کرد. در حالت سرمایش، آب سرد این دستگاهها از چیلر تامین میشود.
یونیت هیتر خانگی
یونیت هیتر خانگی یک دستگاه گرمایشی است که برای گرم کردن فضاهای کوچک همچون منازل یا دفاتر اداری استفاده میشود. آنها از طراحی و ساختار بسیار ساده برخوردار هستند. این نوع سیستمها با مدل صنعتی از نظر طراحی، قدرت، ابعاد و ظرفیت با یک دیگر متفاوت هستند. به طور مثال یونیت گرمایشی صنعتی دارای قدرت بسیار بیشتری نسبت به مدل خانگی است.
یونیت هیتر صنعتی
یونیت هیتر صنعتی یک دستگاه گرمایشی پیشرفته است که بر خلاف مدل خانگی، در فضاهای بزرگ به کار میرود. این دستگاهها به دلیل قدرت بالا در محیطهایی همچون سالنهای وزرشی، کارگاهها و کارخانهها مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع یونیت گرمایشی دارای امکانات منحصر به فرد است. به عنوان مثال آنها از فنهای قویتری نسبت به نوع خانگی برخوردار هستند. در نتیجه سرعت عملکرد و ظرفیت گرمایشی بالاتری دارند.
انواع یونیت گرمایشی از نظر نوع نصب
اکثر یونیتهای گرمایشی از قطعات مشترک همچون فن و کویل تشکیل شدهاند. علاوه بر اجزای مشترک، ساز و کار همه آنها شبیه به یکدیگر است. اما بین آنها تفاوتهایی از جمله ساختار، شکل ظاهر، نوع نصب و محل قرارگیری وجود دارد. به عنوان مثال ساختار و ابعاد هر یونیت هیتر بسته به نوع کاربرد متفاوت است. آنها بر اساس نوع نصب به سه صورت سقفی، دیواری و زمینی موجود هستند.
یونیت هیتر دیواری
یونیت هیتر دیواری یک نوع یونیت گرمایشی است که روی دیوار نصب میشود. آنها با استفاده از آب گرم یا بخار که از موتورخانه تامین میشود، هوا را گرم میکنند؛ سپس با کمک فن، هوای گرم به محیط پخش میشود. این مدل برای گرمایش فضاهای کوچک یا متوسط با سقف کوتاه مناسب است. در این دستگاهها جریان هوا به صورت افقی است. برای افزایش قدرت حرارت دهی و راندمان بالا، آنها را به اندازه 50 سانتیمتر از دیوار فاصله دهید.
یونیت هیتر سقفی
یونیت گرمایشی سقفی یک راه حل مناسب برای گرم کردن فضاهای بزرگ و سر پوشیده است. معمولاً این نوع سیستمها در سقف نصب میشوند. به همین علت نسبت به نوع دیواری و زمینی، سریعتر دمای محیط را افزایش میدهند. آنها دارای طراحی مدرن و اتصالات خاص هستند که به راحتی به سقف متصل میشوند. این نوع وسیله گرمایشی بسته به میزان ارتفاع سقف به صورت افقی و عمودی نصب میشود. در مواقعی که ارتفاع سقف کم است، آنها را باید به صورت افقی نصب کنید. اما اگر ارتفاع سقف زیاد باشد، بهتر است آنها را به صورت عمودی قرار دهید.
یونیت گرمایشی زمینی
یونیت هیتر زمینی یکی از پرکاربردترین مدلهای یونیت گرمایشی است. همانطور که از نام آنها مشخص است، آنها بر روی زمین یا پایههای مستحکم قرار میگیرند. استفاده از این مدل برای مکانهایی که نیاز به ظرفیت گرمادهی زیاد دارند، مناسب است. تعمیر و نگهداری این دستگاهها در مقایسه با مدل دیواری و سقفی بسیار آسانتر است. اما بر خلاف سایر مدلها، فضای بیشتری را اشغال میکنند.
انواع یونیت هیتر از نظر نوع سیال
در این تجهیزات، نوع سیال در حال جریان نیز متفاوت است. برای مثال در برخی از آنها، آب گرم به عنوان سیال استفاده میشود. در حالی که برخی از مدلها نوع سیال استفاده شده، بخار داغ است. با توجه به این معیار، آنها به یونیت گرمایشی آب گرم، بخار و الکتریکی تقسیم بندی میشوند. این دو نوع یونیت هیتر از نظر نوع کویل، ظرفیت گرمادهی و کاربرد با یکدیگر وجه تمایز دارند.
یونیت هیتر الکتریکی
یونیت هیتر برقی یکی از سیستمهای گرمایشی مؤثر برای افزایش دمای محیط در فصل زمستان است. آنها همانند سایر یونیتهای گرمایشی از فن و کویل تشکیل شدهاند که درون کویلها، المنتهای گرمایشی وجود دارد. یونیت گرمایشی الکتریکی برای گرمایش فضاهای کوچک و متوسط ایدهآل است. با توجه به توان و قدرت گرمایشی، آنها برای فضاهای بزرگ کارایی ندارند. برای محیطهای بزرگتر باید یونیت هیتر بخار داغ و آب گرم را تهیه کنید.
یونیت هیتر بخار
استفاده از یونیت هیتر بخار داغ در مناطق سردسیر و کارخانهها، مزایای فراوانی دارد. این مدل با استفاده از بخار به عنوان منبع حرارت، هوای اطراف را گرم میکند. قدرت حرارت دهی آنها نسبت به سایرمدلهای آب گرم و الکتریکی بیشتر است. با توجه به قدرت حرارت دهی بالا، از سرعت بالایی در انتشار هوای گرم نیز برخوردار هستند. کویلهای این نوع سیستم از متریالهای مختتلف همچون لوله مسی و لوله استیل تشکیل شده است.
یونیت هیتر آب گرم
یکی از روشهای گرمایش فضاهای بزرگ، استفاده از یونیت هیتر آب گرم است. تفاوت اصلی یونیت گرمایشی آب گرم و بخار در نوع سیالی است که در کویلهای حرارتی آنها جریان دارد. در مدل بخار، بخار داغ به وسیله بویلر یا دستگاه دیگری در کویلها جریان دارد. بخار داغ دمای بالاتری نسبت به آب گرم دارد. بنابراین یونیت گرمایشی بخار ظرفیت گرمایشی بالاتری نسبت به نوع آب گرم دارد.
انواع یونیت هیتر از نظر نوع فن
فن یکی از عناصر حیاتی در عملکرد و کارایی یونیتهای گرمایشی است. این قطعه اساسی نقش بسیار مهمی در انتقال گرما و جریان هوا دارد. استفاده از فنهای با کیفیت و مناسب سبب بهبود عملکرد و کارایی این تجهیزات میشوند. فنهای سانتریفیوژ و ملخی از متداولترین فنها هستند که برای جریان هوا در این سیستمها مورد استفاده قرار میگیرند. قرارگیری فن در این سیستمها بسیار اهمیت دارد و بر اساس این عامل به صورت فن دمنده و مکنده هستند.
- فن دمنده و مکنده
اگر فنها قبل از کویل نصب شوند، به آنها فن دمنده گفته میشوند. در مدل مکنده، فنها قبل از کویل قرار دارند و هوا را از میان کویلها مکش میکنند. وجود فن قبل از کویل باعث افزایش ظرفیت گرمایشی میشود.
- فن ملخی و سانتریفیوژ
فن ملخی و فن سانتریفیوژ دو نوع از فنهایی هستند که برای تهویه و جابجایی هوا به کار میروند. تفاوت اصلی آنها در شکل و کاربرد آنها است. معمولاً فن ملخی برای جریان هوا با فشار و دبی کم و مورد استفاده قرار میگیرد. در مقابل مدل سانتریفیوژ برای جریان هوا با فشار و دبی بالا مناسب است. به همین علت در اکثر یونیت هیترها از مدل سانتریفیوژ استفاده میشود.
عوامل موثر در راندمان یونیت هیتر
قدرت و پرتاپ هوا در این دستگاهها به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از عوامل موثر در راندمان این دستگاهها، ظرفیت و قدرت فن است. هر چه قدرت موتور فن بیشتر باشد، راندمان و قدرت پرتاپ هوا نیز افزایش مییابد. از عوامل دیگر میتوان به مدل کویل، نوع پرههای جهت دهنده هوا، ارتفاع سقف و ابعاد دستگاه اشاره کرد. نوع و شکل کویل و پرههای جهت دهنده هوا میتوانند راندمان و جهت جریان هوا را تغییر دهند.
نحوه نصب یونیت هیتر
نصب صحیح هیترهای گرمایشی بسیار حائز اهمیت است و میتواند به بهبود عملکرد و راندمان آنها کمک کند. در این راستا برای نصب صحیح آنها به تجهیزات مخصوص و نکات مهمی نیاز است. محل نصب آنها باید به گونهای باشد که هوا به طور یکنواخت در محیط توزیع شود. این تجهیزات از لحاظ نوع نصب به سه صورت دیواری، زمینی و سقفی هستند. برای نصب هر یک از این مدلها، باید نکات و دستورالعملهای لازم رعایت شود. در ادامه به مهمترین نکات نصب یونیت گرمایشی اشاره میکنیم:
- انتخاب مکان مناسب
اولین گام برای نصب یونیت گرمایشی، انتخاب محل مناسب است. بسته به مدل دستگاه، محل نصب آنها با یکدیگر متفاوت است. آنها باید در مکانی نصب شوند که از خطرات احتمالی مانند آتشسوزی و آسیب به سایر تجهیزات صنعتی جلوگیری شود.
- ارتفاع دستگاه
مدلهای دیواری و سقفی باید در ارتفاع مناسبی نصب شوند که به ظرفیت دستگاه و ارتفاع سقف بستگی دارد. به عنوان مثال یونیت گرمایشی دیواری باید در ارتفاعی کمتر از 3 متر از زمین قرار بگیرد. ارتفاع بیش از حد ممکن است باعث کاهش راندمان و افزایش هزینههای تعمیر شود.
- سیستم لوله کشی
آب گرم و بخار از طریق لوله کشی از موتورخانه مرکزی به سمت یونیت هیترها منتقل میشود. در مدل آب گرم، ورودی سیال از پایین است. اما در یونیت گرمایشی بخار، ورودی سیال در قسمت بالایی دستگاه قرار گرفته است. سیستم لولهکشی باید مطابق با نوع سیال و کویل انتخاب شود. لوله فولادی، لوله چدنی و لوله پلی اتیلن دارای مقاومت بالا در برابر حرارت هستند. بنابراین برای انتقال آب گرم و بخار گزینه مناسبی هستند.
- نصب لوازم جانبی
نصب برخی از تجهیزات جانبی همچون شیر هواگیری برای یونیت گرمایشی الزامی است. شیر هواگیری یا ایرونت یک قطعه است که برای خارج کردن هوای موجود در لولههای سیستم گرمایشی به کار میرود. وجود هوا در لولهها باعث کاهش راندمان، افزایش مصرف انرژی و ایجاد صدا میشود. برای جلوگیری از این مشکلات، باید شیر هواگیری در مکان مناسب نصب شود. به طور معمول آنها در یونیتهای گرمایشی آب گرم در قسمت پایین و در مدل بخار در بخش بالای کویل قرار میگیرند.
نگهداری و تعمیر یونیت هیتر
عملکرد یک هیتر گرمایشی ممکن است به دلایل مختلفی دچار مشکل شود. وجود گرد و غبار و رسوبات در درون این دستگاهها میتواند باعث مسدود شدن فنها، کویلها و سایر قطعات شود. در نتیجه موجب کاهش عملکرد و راندمان دستگاه میشود. همچنین با نقص یا خرابی قطعات دستگاه، عملکرد و بازدهی آنها کاهش مییابد. نصب نادرست یا اتصالات غیر استاندارد نیز میتواند منجر به ایجاد نقصهایی در عملکرد دستگاه شود. با این حال برای کاهش مشکلات و بهبود عملکرد آنها، بایست اقدامات مهمی را انجام دهید.
نگهداری و بررسی دورهای یونیت هیتر همانند سایر تجهیزات ضروری است؛ زیرا باعث بهبود عملکرد آن، افزایش ماندگاری و کاهش هزینههای تعمیر میشود. همچنین این اقدامات سبب شناسایی مشکلات احتمالی میشوند و از وقوع مشکلاتی نظیر عدم عملکرد صحیح جلوگیری میکنند. اولین اقدام برای نگهداری یونیت گرمایشی، بازرسی و سرویس آن قبل از شروع فصل سرما است. باید بررسی کنید که کویل، فن، ترموستات و سایر قطعات به درستی کار میکنند. سایر اقدامات عبارتند از:
- سطح خارجی دستگاه را با استفاده از یک پارچه نرم و خشک تمیز کنید.
- در صورتی که کویلها عملکرد ضعیفی دارند، آنها را اسید شویی کنید.
- اتصالات دستگاه را بررسی کنید و در صورت وجود هر گونه مشکل، آنها را تعمیر یا تعویض کنید.
راهنمای خرید یونیت گرمایشی
همانطور که اشاره کردیم، در حال حاضر سیستمهای گرمایشی با تنوع بسیار زیادی در بازار موجود هستند. برای خرید بهترین تجهیزات گرمایشی، بایست نیازها و شرایط هر محیط را بررسی کرد. به عنوان مثال خرید یونیت هیتر برای گرمایش فضاهای بزرگ یک اقدام مناسب و موثر است. اما پیش از خرید این تجهیزات، بایست عوامل مختلفی همچون قدرت حرارت، ابعاد و ظرفیت را ارزیابی و بررسی کنید. در ادامه به سایر فاکتورهای مهم هنگام خرید یونیت گرمایشی اشاره میکنیم:
- مدل دستگاه
این تجهیزات بر اساس کاربرد، محل نصب، نوع فن و جهت جریان هوا در انواع مختلف هستند. برای انتخاب نوع آنها بایست شرایط محیط و نیاز خود را بررسی کنید. به عنوان مثال یونیت گرمایشی خانگی به گونهای طراحی شده است که برای استفاده در محیطهای بزرگ مناسب نیست.
- مصرف انرژی
مصرف انرژی یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب این تجهیزات است. به طور کلی مصرف انرژی در آنها به عواملی مانند ظرفیت گرمایشی، نوع سیال، سیستمهای کنترل دما و شرایط محیطی دارد.
- نوع قطعات
هنگام خرید این دستگاهها بایست به نوع قطعات توجه کنید؛ زیرا تأثیر بسزایی بر عملکرد، بهرهوری و ایمنی آنها دارند. استفاده از قطعات با کیفیت پایین ممکن است منجر به کاهش ماندگاری و عدم توزیع یکنواخت هوا شود. معمولاً قطعات با کیفیت و استاندارد نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارند.
- جنس کویل
وظیفه کویل در یونیت گرمایشی تبادل حرارت بین سیال و هوا است. معمولاً جنس کویل از مس و استیل است. انتخاب متریال آنها بستگی به نوع سیال، دما، فشار، راندمان و مقاومت در برابر خوردگی دارد.
- نوع متریال بدنه
برای خرید یونیت گرمایشی با کیفیت و طول عمر بالا، حتما به نوع متریال آن توجه کنید. این تجهیزات از مواد اولیه مختلف همچون استیل، آلومینیوم و گالوانیزه تولید میشوند.
- سیستم و قابلیتهای پیشرفته
در حال حاضر یونیتهای گرمایشی با قابلیتهای پیشرفته در بازار موجود هستند. هر مدل دارای قابلیت و امکانات منحصر به فردی است. برخی از آنها دارای سیستمهایی نظیر کنترل دما هستند که میتوانند مصرف انرژی را کاهش دهند. همچنین در برخی از مدلها سیستمها و برنامههای کنترل زمان وجود دارد.
پارامترهای موثر در تعیین قیمت یونیت هیتر
کیفیت و قیمت یونیت هیتر برای خریداران بسیار اهمیت دارد. هنگام خرید یک یونیت گرمایشی، عموماً افراد به دنبال محصولی با کیفیت بالا و قیمت مناسب هستند. قیمت آنها بر اساس پارامترهای مختلفی تغییر میکند. ابعاد و ظرفیت جزء فاکتورهای مهم در تعیین قیمت هیترهای گرمایشی محسوب میشوند. با افزایش ظرفیت و ابعاد دستگاه از قطعات بزرگتر و مواد اولیه بیشتری استفاده میشود. این امر به طور مستقیم باعث افزایش قیمت دستگاه میشود. یکی دیگر از دلایل اختلاف قیمت هیترهای گرمایشی، نوع دستگاه است. سایر عوامل در تعیین قیمت هیتر گرمایشی عبارت است از:
- توان و قدرت حرارتی دستگاه
- نوع فن و سایر قطعات
- جهت انتشار هوا
- سیستم لوله کشی
- تجهیزات جانبی
- ویژگی و قابلیتهای دستگاه