چربی گیر پلی اتیلن – صنعتی، رستوران، آشپزخانه، محاسبات، راهنمای نصب

چربی گیر پلی اتیلن

همه ساله حدود نیم میلیون تن چربی و روغن به سیستم فاضلاب کشور وارد می‌شود. چربی گیر پلی اتیلن یکی از سیستم‌های تصفیه فاضلاب است که از آن به منظور انجام عملیات پیش تصفیه جهت حذف روغن و چربی استفاده می‌شود. در چربیگیر فرآیندهای شناور سازی و ته نشینی اصلی‌ترین مکانیزم‌های حذف روغن و چربی و همچنین ذرات معلق است. چربی و روغن‌ها یکی از آلاینده‌های معمول در انواع فاضلاب‌ها هستند. چربی و روغن به دیواره‌های لوله می‌چسبد و موجب انسداد لوله‌ها و آسیب رساندن به تجهیزات تصفیه آب می‌شود. در برخی موارد مقدار چربی و روغن‌ها آنچنان بالاست که استقرار یک سیستم حذف روغن و چربی‌ها ضرورت پیدا می‌کند.

معمولاً فاضلاب‌های نظیر فاضلاب‌های تولیدی آشپزخانه‌ها، رستوران‌ها، کارواش و قالیشویی دارای چنین وضعیتی هستند. به سبب کارایی و هزینه کم روش شناور سازی ثقلی، امروزه در اغلب موارد از این روش برای حذف چربی و روغن‌ها از فاضلاب استفاده می‌شود. چربی گیر پلی اتیلنی وسیله ای است برای جداکردن و جمع آوری چربی‌ها و روغن‌ها از پساب خروجی از سینک‌ها و آشپزخانه‌ها است. چربی گیرها در دو نوع فایبرگلاس و پلی اتیلنی تولید می‌شوند.

اجزای چربی گیر

چربی گیرهای پلاستیکی از اجزای مختلفی تشکیل شده‌اند که عبارتند از: ورودی و خروجی، سبد آشغالگیر، پکینگ و دریچه برای خروج چربی. چربی گیرها در ابعاد و اندازه های مختلف بر اساس نیاز کارفرمایان تولید می‌شوند. این سیستم‌ها را در مسیر لوله کشی فاضلاب قرار می‌دهند تا پساب ابتدا وارد مخزن شود و چربی‌ها جدا شوند. دلیل انجام این کار، جلوگیری از گرفتگی لوله‌ها و نشتی است.

چربی گیر پلی اتیلن تصفیه فاضلاب

این روش نوعی روش فیزیکی تصفیه فاضلاب است که طی آن نیاز به هیچ گونه تجهیزات الکترومکانیکالی وجود ندارد. از آنجا که وزن مخصوص روغن و چربی‌ها کمتر از فاضلاب و در حدود 0.9 گرم بر سانتیمتر مکعب است، این ذرات تمایل به شناوری بر روی سطح فاضلاب را دارند. به منظور انجام این فرآیند تنها لازم است که یک محیط آرام و بدون اغتشاش برای فاضلاب فراهم گردد. بنابراین چربی گیرها با توجه به همین اصل ساده و در عین حال کلیدی، طراحی و تولید می‌شوند.

انواع چربی گیر از لحاظ نحوه تخلیه چربی

چربی گیر رستوران یا دستگاه حذف زوغن از پساب آشپزخانه صنعتی به لحاظ نحوه تخلیه چربی به دو نوع اتوماتیک و ثقلی تقسیم بندی می‌شود. چربی گیر اتوماتیک آشپزخانه می‌تواند از نوع فایبرگلاس یا پلی اتیلن باشد. مدل نیمه اتوماتیک یا غیر اتوماتیک نیز می‌تواند فایبرگلاس و یا پلی اتیلن باشد.

 اساس کار چربی گیر پلی اتیلن رستوران

چربی گیر مورد استفاده در آشپزخانه صنعتی را چربی گیر صنعتی می‌نامند. اساس کار چربی گیر پلی اتیلنی بر مبنای قانون چگالی کمتر روغن نسبت به آب است.  چربی برای جدا شدن از آب به دو عامل نیاز دارد؛ اول خنک شدن و دوم آرامش پیدا کردن. چربی گیر پلی اتیلنی تمام اتوماتیک به نحوی طراحی شده است که به محض رسیدن سطح چربی که در بالای مخزن چربی گیر قرار گرفته است به خروجی چربی، چربی معلق در کانال مخصوص جریان یافته و به سمت مخزن حمل چربی منتقل می‌شود.

عملکرد چربی گیر پلی اتیلن

فاضلاب ورودی به سیستم‌های جداسازی چربی از پساب، علاوه بر روغن و چربی معمولاً حاوی مقادیر بسیار زیادی از مواد معلق و ذرات قابل ته نشینی است. چربی گیرمتشکل از دو بخش است که توسط یک دیواره از هم جدا می‌شوند. فاضلاب ورودی به قسمت اول ضمن آرام شدن، سرد می‌شود. در نتیجه ذرات چربی و روغن به صورت توده‌های بزرگ به همدیگر می‌چسبند. این توده چربی به دلیل جرم مخصوص کمتر نسبت به آب، در قسمت سرباره تجمع می‌کند. دیواره مانع از عبور این توده چربی به قسمت دوم می‌گردد.

پسابی که چربی آن در قسمت اول جدا شده، از طریق یک لوله یا دریچه ارتباطی بر روی دیواره، به قسمت دوم می‌رود. در این بخش مواد جامد سنگین به قسمت کف چربی گیر رفته و بصورت لجن تجمع می‌کنند. لجن انباشته در کف دستگاه و همچنین چربی‌های شناور بر روی سطح فاضلاب را باید بصورت دوره‌ای تخلیه نمود. تجمع مواد ته نشین شده در کف مخزن باعث ایجاد توده‌ای از لجن شده و میکروارگانیسم‌ها و باکتری‌ها در آن تکثیر یافته و رشد می‌کنند.

مکانیزم عملکرد چربی گیر پلی اتیلنی

واکنش‌های بیولوژیکی که در جریان تکثیر و رشد آنها اتفاق می‌افتد باعث تجزیه مواد آلاینده شده و فاضلاب تا حدودی تصفیه می‌گردد. همچنین انجام این واکنش‌ها سبب تبدیل مقدار قابل توجهی از لجن به بیوگاز می‌شود و در نتیجه حجم لجن کاهش می‌یابد. بیوگاز تولیدی که عمدتاً متان است، از طریق لوله خروج بیوگاز یا ونت تخلیه به فضای بیرون انتقال می‌یابد.

ظرفیت چربی گیر رستوران

ظرفیت چربی گیر پلی اتیلن رستوران تابعی از پارامترهایی چون تعداد پرس غذای تولیدی در اوج شیفت کاری، دبی فاضلاب تولیدی، نوع و تنوع غذایی رستوران یا آشپزخانه و نوع و درصد چربی موجود در فاضلاب است. از مشکلات عدیده که در سیستم‌های شبکه فاضلابی مطرح است، تداخل چربی در شبکه فاضلاب، سرد شدن چربی و روغن فاضلاب و گرفتگی لوله فاضلاب بوده که به دلیل توده‌ای بودن گرفتگی، باعث ایجاد مشکل در باز کردن مسیر فاضلاب نسبت به سایر گرفتگی لوله‌ها می‌شود.

تفاوت پلی اتیلن با فایبرگلاس چیست؟

فایبرگلاس کامپوزیتی از الیاف پشم شیشه با مواد پلیمری است که از پشم شیشه به عنوان ماده تقویت کننده و از مواد پلیمری به عنوان مواد زمینه استفاده می‌شود. از مزایای فایبرگلاس‌ها می‌توان به وزن سبک استحکام بالا، دوام قابل توجه، پایداری نسبی دربرابر اشعه UV و مقاومت شیمیائی اشاره کرد. پلی اتیلن جامدی مومی و غیر فعال است. این ماده از پلیمریزاسیون اتیلن بدست می‌آید و بطور خلاصه بصورت PE نشان داده می‌شود. بسیار نرم و انعطاف پذیر و مقاوم در برابر فشارهای خارجی است.

تفاوت چربی گیر پلی اتیلن و فایبرگلاس

چربی گیرهای پلی اتیلنی به صورت استوانه‌ای شکل هستند، ولی نمونه‌های فایبرگلاس مکعبی شکل هستند. چربی گیرهای پلی اتیلن بدلیل جوشکاری‌هایی که در تولید آن لازم است، در کارگاه تولید و به صورت مونتاژ تحویل می‌گردند. ولی مدل فایبرگلاس هم به صورت ومونتاژ و هم به صورت مونتاژ در محل هستند. چربی گیرهای پلی اتیلن کارخانه پایپ ایران در مسیر شبکه فاضلاب (پساب خروجی از آشپزخانه‌ها و رستوران‌ها)  قرار می‌گیرند. پلی اتیلن بسیار مقاوم و انعطاف پذیر است. از این رو می‌توان آن را بدون در نظر گرفتن یک پوشش محافظ، مستقیماً در داخل زمین دفن کرد. ولی دستگاه‌های حذف چربی با جنس بدنه فایبرگلاس این چنین نیستند. برای نصب مدل فایبرگلاس، باید ابتدا یک دیواره محافظ بنا کرد و دستگاه را داخل آن قرار داد.

چربی گیر پلی اتیلن 5 مترمکعب

مزایای چربی گیر پلی اتیلن

  • جلوگیری از ورود روغن و چربی از فاضلاب به منهول‌ها و کاهش قدرت جذب دیواره‌های چاه جاذب
  • جداره بسیار مقاوم در برابر فشارهای وارده از سوی خاک اطراف
  • سرعت بالا در ساخت، نصب و راه اندازی
  • امکان دفن در زیرزمین با هدف انتقال ثقلی فاضلاب به چربیگیر و جلوگیری از اشغال فضاهای مفید
  • جلوگیری از پر شدن سریع چاه جاذب به دلیل ورود ذرات معلق مانند: درب قوطی نوشابه، برنج و پلاستیک
  • پایین آوردن بار آلودگی فاضلاب برای ورود به مراحل بعد تصفیه خانه
  • گارانتی 50 ساله در برابر هر گونه خوردگی
  • سهولت بهره‌ برداری و تخلیه چربی و لجن از چربی گیر به سبب دارا بودن دریچه های بازدید و تخلیه چربی و لجن
  • عدم نیاز به عملیات ساختمانی در محل برای ساخت

قیمت چربی گیر پلی اتیلن

قیمت چربیگیر پلی اتیلن رابطه مستقیمی با حجم دستگاه دارد. با مشخص شدن حجم (ظرفیت) و میزان خاکی که قرار است دستگاه زیر آن دفن شود، قیمت دستگاه به سرعت قابل محاسبه است. جهت استعلام قیمت چربی گیر پلی اتیلن و دریافت دیتا شیت فنی در خصوص نحوه کار، محاسبه ظرفیت، طریقه حمل و تحویل دستگاه همه روزه کارشناسان ما پاسخگوی سوالات هموطنان عزیز هستند. در بسیاری از موارد سپتیک تانک قادر است تا وظیفه چربی گیر را انجام دهد. بنابراین شاید علاقمند باشید در مورد دستگاه سپتیک تانک اطلاعات کسی کنید. در این صورت به صفحه معرفی سپتیک تانک مراجعه فرمائید.

فروش چربی گیر پلی اتیلنی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 95 میانگین: 4.9]